Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας

Τμήμα Πληροφορικής

6
Τάξεις
12
Τμήματα
1
Εργαστήριο
9
Laptop

Στο σχολείο μας λειτουργούν 12 τμήματα πληροφορικής, δύο για κάθε τάξη. Διαθέτει ένα εργαστήριο πληροφορικής εξοπλισμένο με

 • 9 φορητούς υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows 8
 • σύνδεση ADSL με το διαδίκτυο μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου
 • έχγρωμο εκτυπωτή και σαρωτή
 • video προβολέα

Σκοπός της διδασκαλίας της Πληροφορικής στο Δημοτικό είναι να αποκτήσουν οι μαθητές μια αρχική αλλά συγκροτημένη και σφαιρική αντίληψη των βασικών λειτουργιών του υπολογιστή, μέσα σε μια προοπτική τεχνολογικού αλφαβητισμού και αναγνώρισης της Τεχνολογίας της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας, αναπτύσσοντας παράλληλα ευρύτερες δεξιότητες κριτικής σκέψης, δεοντολογίας, κοινωνικής συμπεριφοράς αλλά και διάθεσης για ενεργοποίηση και δημιουργία τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε συνεργασία με άλλα άτομα ή ως μέλη μιας ομάδας.

 • Τα παιχνίδια που φτιάξαμε !!!

  παιχνίδια
  Μη ξεχάσετε να δώσετε «καρδούλες» και «αστεράκια» στα αγαπημένα σας.
  Read more...
 • Εγκατάσταση Scratch

  Scratch_Logo
    Για να εγκαταστήσετε το Scratch στον υπολογιστή σας πρέπει να: Βημα 1ο Κατεβάσετε και εγκαταστήσετε το : Adobe Air Βήμα 2ο  Κατεβάσετε και εγκαταστήσετε το : Scratch Θα βρείτε τη γατούλα του Scratch στην επιφάνεια εργασίας σας Καλή διασκέδαση !
  Read more...
 • Η Παρουσίαση των παιδιών του Ε1

  Δείτε την παρουσίαση των παιδιών του τμήματος Ε1 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Παύλου στο κέντρο «Νόησις» και κατεβάστε το παιχνίδι τους. Η παρουσίαση έγινε από τα παιδιά, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στο 7ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής. Ο Τίτλος της Εργασίας : «Ο Kodu στο ξενοδοχείο μαθαίνει να ζει υγιεινά»
  Read more...
 • Η Παρουσίαση των παιδιών του Ε2

  Δείτε την παρουσίαση των παιδιών του τμήματος Ε2 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Παύλου στο κέντρο «Νόησις» και κατεβάστε το παιχνίδι τους. Η παρουσίαση έγινε από τα παιδιά, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στο 7ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής.
  Read more...